Bli Fältundersökare

Hur Man Blir Fältundersökare

Så du vill bli fältundersökare och hjälpa oss reda ut sanningen bakom UFO-fenomenet? Så här gör du:Steg Ett:

Bli medlem i MUFON - ett aktivt medlemsskap är ett av grundkraven.

Steg Två:

Kontakta nationelle direktören, Andrew Perry, per mail på andrew.p@mufon.se och anmäl ditt intresse. Nämn ditt medlemsnummer om du har ett. Berätta gärna lite om ditt intresse för ufologi, vad du har för egna åsikter och tankar om fenomenet, och om du har någon relevant professionell eller ideell erfarenhet.

Steg Tre:

Skaffa Fältundersökarmanualen - den kostar en del, men det är värt det i längden. Manualen täcker det mesta du kommer att behöva veta, från hur man intervjuar ett vittne till hur man hanterar eventuell kontakt med media, och ett godkänt skriftligt prov baserat på manualen är ett krav för Field Investigator-status.

Steg Fyra:

Plugga manualen (MUFON Sverige hoppas kunna erbjuda kurser i framtiden, men tills dess är det självstudier som gäller) och fyll i det skriftliga provet (finns i manualen). Skicka provet och de medföljande formulären till adressen på pappret, och skicka ett lämpligt ID-foto (JPG, 336x448 px) till hq@mufon.com eller per post till MUFON, 262 Wilmer Ave, Cincinnati, OH, 45226, USA.

Provet består av 100 frågor, och du behöver få minst 80% på provet för att godkännas som Fältundersökaraspirant.

Steg Fem:

När du väl blivit godkänd och fått ditt FI-leg rekommenderar vi gärna att du följer med en erfaren undersökare på några fall innan du försöker dig på ett själv, så du får in vanan. Då vi just nu bara har en i Sverige kan det bli svårt om du inte är i Stockholmstrakten, men förhoppningen är att alla aspiranter kommer att få den instegsperioden när organisationen här i Sverige får lite mera fart.